Przejdź do treści

Ostrza i noże z zapiekanymi krawędziami

OSTRZA BAUCOR Z NACIĘTĄ KRAWĘDZIĄ
TNĄ CZYŚCIEJ I PRACUJĄ DŁUŻEJ

Czym są ostrza ząbkowane?

Ostrze ząbkowane to rodzaj ostrza używanego w różnych zastosowaniach. Jego cechą charakterystyczną jest ząbkowana krawędź, która umożliwia cięcie sztywniejszych materiałów niż w przypadku ostrza prostego.

Ostrza ząbkowane są wykonane z różnych materiałów, w tym stali wysokowęglowej, stali nierdzewnej i wolframu. Są one dostępne w różnych rozmiarach i mogą być używane w różnych zastosowaniach, w tym do cięcia metalu, plastiku i drewna.

Baucor produkuje i dostarcza zarówno standardowe, jak i niestandardowe noże i ostrza do wszelkiego rodzaju zastosowań, w tym w przetwórstwie spożywczym, takim jak piekarnictwo, drobiarstwo, przetwórstwo i pakowanie mięsa, a także w wielu innych zastosowaniach przemysłowych. Niezależnie od branży, nasze noże ząbkowane i ostrza są wykonane z wysokiej jakości hartowanej stali narzędziowej, stali nierdzewnej oraz węglika wolframu. Specjalizujemy się w produkcji niestandardowych ostrzy ząbkowanych i zapiekankowych według próbek i rysunków. Jeśli potrzebujesz noży wyprodukowanych zgodnie z Twoimi dokładnymi wymaganiami, skontaktuj się z nami już teraz, aby zobaczyć, jak możemy dostarczyć Ci wysokiej jakości noże przekraczające Twoje wymagania w konkurencyjnej cenie i zawsze dostarczane na czas. Wiele standardowych rozmiarów ostrzy jest dostępnych w magazynie i może być wysyłanych do naszych klientów na całym świecie.

POBIERZ WYCENĘ

MOŻLIWOŚCI I MOŻLIWOŚCI BAUCOR

Jesteśmy ekspertami w produkcji niestandardowych ostrzy ząbkowanych jesteśmy ekspertami w produkcji niestandardowych ostrzy ząbkowanych

Specjalizujemy się w produkcji niestandardowych noży i ostrzy z zapiekanymi krawędziami według próbek i rysunków. Jeśli potrzebujesz noży wyprodukowanych zgodnie z Twoimi wymaganiami, skontaktuj się z nami, aby uzyskać bezpłatną wycenę. Jeśli masz rysunek, szkic lub pisemną specyfikację ostrza, którego potrzebujesz, daj nam znać.

OSTRZE OKRĄGŁE, PROSTE, DZIURKAJĄCE I NIESTANDARDOWE

UNMATCHED ENGINEERING SUPPORT

Engineering Expertise, Every Step of the Way

BAUCOR offers custom manufacturing and engineering solutions tailored to your specific needs, across various industries.

Optimize Your Design for Production

BAUCOR's engineers can review your design and provide feedback to improve manufacturability, cost effectiveness, and efficiency.

GridYour Solution, Your Scale

Whether you need a single prototype or full-scale production, BAUCOR''s engineers are ready to collaborate with you. Contact us to discuss how we can bring your concept to life.

Tailored Solutions for BAUCOR Customers

BAUCOR specializes in providing unique manufacturing and engineering solutions designed to meet the specific needs of each client. Our expertise covers a wide range of industries and applications.

Zalety korzystania z ostrzy ząbkowanych

Korzystanie z ostrzy ząbkowanych ma wiele zalet:

  • Łatwiejsze cięcie:
    Ostrza scalloped oferują większą siłę cięcia przy mniejszym wysiłku. Zapadkowy kształt zapewnia większą powierzchnię styku z ciętym materiałem. W rezultacie ostrza ząbkowane mogą z łatwością przecinać grube materiały.

  • Czystsze cięcia:
    Ostrza ze szlifem muszlowym rzadziej powodują rozrywanie lub strzępienie materiału, ponieważ ich kształt zapewnia gładkie i równe cięcia. Jest to szczególnie korzystne podczas cięcia delikatnych materiałów.
  • Większa delikatność:
    Ostrze ma mniejszy kontakt z ciętym materiałem, co jest korzystne podczas cięcia delikatnych materiałów.

  • Wszechstronność:
    Ostrza Scalloped mogą być używane do wielu zadań. Są równie skuteczne do cięcia żywności, jak i metalu czy plastiku.

Jak produkowane są ostrza ząbkowane?

  • Cięcie:
    Najpierw blacha jest cięta do pożądanego kształtu za pomocą maszyn CNC.

  • Podgrzewanie:
    Następnie ostrze jest poddawane obróbce cieplnej i hartowaniu w celu zwiększenia jego wytrzymałości i trwałości oraz nadania mu pożądanej twardości. Proces ten pozwala uzyskać ostrze wysokiej jakości.

  • Ostrzenie:
    Po podgrzaniu ostrza jest ono ostrzone za pomocą narzędzia o drobnym ziarnie w celu usunięcia niedoskonałości i wyrównania krawędzi. Następnie stosuje się proces szlifowania, aby udoskonalić krawędź ostrza i uczynić ją jeszcze ostrzejszą.

  • Powlekanie:
    w celu zwiększenia odporności ostrzy na zużycie lub korozję. Powszechnym sposobem jest powlekanie końcówek ostrza różnymi materiałami. Najczęściej stosowanymi materiałami są chrom i wolfram.

Ostrza scalloped w akcji

POBIERZ WYCENĘ

NOŻE DO PERFORACJI, PIŁOWANIA I CIĘCIA

Ostrza do brzytwy, dziurkacza i krajarki

PROGRAMY INWENTARYZACYJNE

WYPĘDZONA, OSTRZA KOŃCÓWKA, OSTRZE PRZECINAJĄCE I PNEUMATYCZNE UCHWYTY PRZECINARKI

USŁUGI INŻYNIERII I PROTOTYPOWANIA