Przejdź do treści

Precyzyjne noże do warzyw i owoców

Czym są noże do warzyw i owoców?

Noże do warzyw i owoców są specjalnie zaprojektowane do krojenia zarówno warzyw, jak i owoców. Są one zazwyczaj większe i ostrzejsze niż przeciętny nóż kuchenny, dzięki czemu idealnie nadają się do szybkiego i wydajnego krojenia dużych ilości produktów.

Noże do warzyw i owoców są zwykle wykonane z ostrza ze stali nierdzewnej i są zaprojektowane tak, aby były ostre i trwałe, aby zapewnić precyzyjne cięcia i długą żywotność. Ostrze jest często ząbkowane, aby zapewnić łatwe krojenie owoców i warzyw o twardej skórce.

Ostrza do przetwórstwa spożywczego lub jak niektórzy nazywają noże do przetwórstwa spożywczego są używane do operacji cięcia, takich jak siekanie, krojenie, krojenie w kostkę, obieranie. Wybór odpowiedniego rodzaju stali nierdzewnej do cięcia żywności jest niezwykle ważny w przetwórstwie spożywczym ze względu na kwaśny charakter żywności prowadzący do szybszego zużycia stali i potencjalnie prowadzący do zanieczyszczenia żywności przez utlenianie nagromadzone na powierzchni ostrza.

UZYSKAJ OFERTĘ

MOŻLIWOŚCI I MOŻLIWOŚCI BAUCOR

Jesteśmy ekspertami w produkcji niestandardowych noży i ostrzy do przetwórstwa żywności

Baucor produkuje precyzyjne noże do przetwórstwa spożywczego o niestandardowych i standardowych rozmiarach oraz ostrza do cięcia żywności z wysokiej jakości hartowanych stali nierdzewnych dla przemysłu spożywczego, w tym przetwórstwa świeżych, suszonych owoców i warzyw, przetwórstwa mięsa i drobiu, przetwórstwa owoców morza, piekarnictwa, w tym rogalików, ciast i wypieków do zastosowań takich jak cięcie, krojenie, krojenie w kostkę i wiele innych. Nasze noże i ostrza do przetwórstwa spożywczego są przeznaczone do wszystkich możliwych zastosowań w przetwórstwie spożywczym, w tym między innymi do krojenia, cięcia poprzecznego, sztancowania, cięcia gilotynowego, cięcia prasą. Nasze noże i ostrza do przetwórstwa spożywczego są proste, okrągłe, ze spiczastym czubkiem, ząbkowane, zapiekankowe, perforowane oraz jako ostrza blokowane do cięcia gilotynowego. Jedną z naszych specjalności jest produkcja dowolnego typu i kształtu niestandardowego noża do przetwórstwa żywności bez ograniczeń. Jeśli posiadasz rysunek, szkic lub pisemną specyfikację ostrza, którego potrzebujesz, skontaktuj się z nami już teraz, aby uzyskać szybką wycenę. Możemy nawet zaprojektować specjalne ostrze do danego zastosowania.

OSTRZE OKRĄGŁE, PROSTE, DZIURKAJĄCE I NIESTANDARDOWE

Zalety korzystania z noży do warzyw i owoców

Stosowanie noży do warzyw i owoców ma wiele zalet:

  • Wydajność:
    Noże do warzyw i owoców pomagają zmniejszyć ilość odpadów i zwiększyć wydajność operacji cięcia papieru.

  • Opłacalność:
    Noże do warzyw i owoców mogą obniżyć koszty w dłuższej perspektywie poprzez zmniejszenie ilości odpadów i zwiększenie wydajności.

  • Łatwość czyszczenia:
    Noże do warzyw i owoców są łatwe w czyszczeniu, co zmniejsza ryzyko gromadzenia się bakterii.

  • Ostrość:
    Noże do warzyw i owoców z łatwością radzą sobie z delikatnymi owocami i warzywami, nie miażdżąc ich.

Jak produkowane są noże do warzyw i owoców?

  • Cięcie:
    Pierwszym krokiem w procesie produkcji jest użycie maszyny CNC do przycięcia ostrza do pożądanego kształtu.

  • Podgrzewanie:
    Następnie ostrze poddawane jest procesowi obróbki cieplnej w celu utwardzenia metalu i uczynienia go bardziej wytrzymałym.

  • Ostrzenie:
    Po podgrzaniu ostrze jest ostrzone w celu usunięcia wszelkich niedoskonałości. Następnie ostrze poddawane jest procesowi szlifowania, w wyniku którego staje się ostrzejsze.

  • Powlekanie:
    Powlekanie końcówek ostrzy tymi metalami sprawia, że ostrze jest bardziej odporne na zużycie. Może to wydłużyć żywotność ostrza.

Noże do warzyw i owoców w akcji

UZYSKAJ OFERTĘ

NOŻE DO PERFORACJI, PIŁOWANIA I CIĘCIA

Ostrza do brzytwy, dziurkacza i krajarki

PROGRAMY INWENTARYZACYJNE

WYPĘDZONA, OSTRZA KOŃCÓWKA, OSTRZE PRZECINAJĄCE I PNEUMATYCZNE UCHWYTY PRZECINARKI

USŁUGI INŻYNIERYJNE I PROTOTYPOWE